2 Ağustos 2013 Cuma

Vajinismus

Vajinismus Nedir?

  Vajinismus , vajina girişindeki kasların istemsiz şekilde anlık kasılması olarak tanımlanabilir.Bu kaslardaki istemsiz kasılmalar cinsel birleşmenin acılı veya imkansız olarak algılanmasına sebep olur.Bu vajina refleksi,cinsel ilişki sırasında olabilidiği gibi tamponla,doktor muayenesinde  veya kişinin parmağı ile bile olabilir.Ortaya çıkan istemsiz kasılma vajina girişini kapatarak cinsel birleşmenin gerçekleşmesini imkansız hale getirir.Birleşmeye devam edilmesi halinde büyük bir acı ve ağrıya sebebiyet verir.Olayın sona ermesi ile kaslar gevşeyerek normal durumlarına geri dönerler.
  

Vajinismus Çeşitleri:

  Kadınlarda vajinismus farklı şekillerde görülebilir; bazıları yalnızca ilişki esnasında görülür fakat doktor muayenesin ve tampon kullanımında sorun yaratmazlar.Bazıları her türlü girişi engeller.Bazıları ise kısmi olarak penisin girişine izin verseler bile ilişki çok ağrılı şekilde gerçekleşir.
  
  Vajina çevresindeki pelvik kaslar (pubik kaslar) olarak adlandırılan kaslar düz kas gruplarıdır ve refleks olarak çalışırlar.Vajinismus'a neden olan kasılma bu kaslardadır,istem dışı çalışırlar ve asla kadının kontrolünde değildir.Tıbbi literatürde iki tür vajinismustan söz edilir:


  • Primer Vajinismus: Kadının ilk cinsel deneyiminde ortaya çıkar.
  • Sekonder Vajinismus: Daha önce cinsel ilişki yaşayabiliyorken çeşitli sebeplerle bu yetisini kaybetmesi olarak tanımlanabilir.

Vajinismus Nedenleri ve Belirtileri:

  Vajinismusun nedeni istisnai durumlar hariç %99 psikolojik kaygı ve endişedir.Birleşme ya da muayene sırasında ortaya çıkan tepkiler:Titreme , terleme , idrar gelmesi hissi , bulantı , huzursuzluk , bacakları kapama , karın ağrısı , vücudu kasma , gaz kaçırma , karşısındakini itme , ağlama , yalvarma , çığlık atma vb. Tabi ki herkes aynı tepkileri göstermez ancak en azından bu tepkilerden biri ya da bir kaçı görülebilir.
  

Vajinismus Tedavisi: 

  Vajinismus tedavisi olmayan bir hastalık değildir.%100 tedavisi olan zihinsel bir durumdur fakat evde kendi kendine tedavi edilebilecek kadar basit bir durum asla değildir.Tedavi süreci, bir uzman eşliğinde yüz yüze görüşülerek geliştirilen ve kişiselleştirilen bir süreçtir.En ideal olanı hastanın tedaviyi kabul edip doktordan randevu almasıdır.Bu şekilde tedavinin olumlu yanıt verme ihtimali oldukça yükselir.Hasta tedavi sonucunda normal bir cinsel yaşama sahip olacağını bilip bunun için çaba göstermeye hazır olmalıdır.

1 yorum:

  1. teşli BAYANLAR Ben kaan 0.5.3.8.5.8.1.5.6.2.9.İSTANBULda Real Sex İstiyorsanız Gizlilige Önem Veren,Gizli aşk ilgi sevgi sexs zevk kaçamak mutluluk arkadaş dost arayan bayanlar sadece bayanlar arasın evli dul bekar fark etmez fantazı arkadasınız sırdasınız sms watsap carı

    YanıtlaSil