24 Ağustos 2013 Cumartesi

Seks Bağımlılığı ( Hiperseksüalite )


Seks bağımlılığı genel itibariyle romantik zaafları olan kişilerde görülen psikolojik bir durumdur.

Çoğu zaman kişilerin kendine bile itiraf edemediği bir durumdur ve yüksek cinsel dürtüye mahkum olunur.Bilim adamları bu kişilerin beyinsel fonksiyonlarını incelemiş ve bir takım sonuçlara ulaşmışlardır. Seks bağımlıları çoğu zaman kötü travmatik olaylar sonucunda cinsel hayatlarına yönelerek bu olumsuz durumların üzerini örtmeye çalışıyorlar.



Hiperseksüalite olarak adlandırılan seks bağımlılığı genelde 18-39 yaş arası kişilerde görülüyor.Kadınlarda da görülebilen bu durum erkekleri 3 kat daha fazla etkiliyor.

Göze hoş gelen ya da gelmeyen fotoğraflar gönüllülerin duygularını, seks fantezilerini yansıtıyor.Erkekler ve kadınlar ilişkileri her yönüyle bağımlılar tarafından fotoğraflanmış romantik görüntülerin yanında parçalanmış bir çok nesne de görülmektedir.



Bu kişiler genelde uyuşturucu bağımlıları olabiliyor.Beyin aktivitesindeki değişimler sonuca yansıyor.Seks bağımlılığı bir süre sonra sapkınlığa dönüşebiliyor.Cinsel istek fazlalığı tedavisi için bir terapistle görüşmek gerekiyor.Nörolog ve psikologlar en ideal yollarla kişileri analiz edeceklerdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder