21 Temmuz 2013 Pazar

Sertleşme (Ereksiyon) Sorunu

  Hemen her erkek hayatında en az bir defa sertleşme sorunu ile karşı karşıya kalmıştır.İş yorgunluğu,stres,aile içi geçimsizlik gibi durumlar bu soruna zemin hazırlayabilir.Sertleşme sorunu halk arasında iktidarsızlık olarak bilinir.Eğer ki sorun tekrarlarsa veya gittikçe kötüleşirse muhakkak tedavi arayışına girişilmelidir.

  Erkeğin sertleşmesi ve cinsel ilişki fonksiyonu (erektil işlevi) , aileyi bir arada tutan yapı taşlarındandır.Yani erektil işlev bozukluğu yalnızca erkeğin sorunu değil, çiftin ortak sorunudur.Cinsel birliktelik arzusu , aile mutluluğunun devamı göz önüne alınırsa bir kol kırılması,göz hastalığı ya da böbrek hastalığına kıyasla sosyal yapıyı daha derinden etkileyen bir durumdur.Bu yüzden ereksiyon sorunu yaşandığında en az diğer hastalıklar kadar hatta daha fazla tedavi arayışına girilmelidir.
  


  Yaşanan ereksiyon sorununu farkında olmak, problemi birlikte tartışarak çözüm yolları aramak,eşlerin daha büyük sorunlar yaşamasını hatta ayrılıklar meydana gelmesini önleyecektir.İlk adım erkeğin ereksiyon problemini eşi ile birlikte tartışmaya açması, cinsel ilişkiden beklentilerin,zevklerin gözden geçirilmesi gibi bilgi alışverişlerinde bulunulmasıdır.Bir çok karı-koca birlikte yattıkları,seviştikleri ve cinsel birleşmede bulundukları  halde birbirleriyle bu tarz konuları konuşmaktan çekinmektedirler.Sadece konuşmak bile karı-kocanın birbirlerini daha iyi tanımasını ve sorunun üstesinden gelebilecek çözüm yolları keşfetmelerini sağlayabilir.Unutulmamalıdır ki cinsel sorunlar asla tek taraflı değildir.
  


  Tıbbi bir tedavi araştırmasına girmeden önce ,alkolü ve sigarayı bırakmak,stres ve anksiyeteyi tetikleyen ortamlardan,olaylardan uzaklaşmak gibi günlük hayatınızı değiştirerek problemi kendi kendinize düzeltmeye çalışmakta fayda vardır.Eğer bu değişiklikler sertleşme sorununuzu çözmez ise alternatif çözüm yöntemleri denenmelidir.
  
  Gelişmiş ülkelerdeki seks terapistleri son yıllarda ülkemizde de yaygınlaşmaya başlasa da insanlar bu problemi yaşadıklarında nereye başvuracaklarına karar veremiyorlar.Ne doktoru? Ürolog mu , psikiyatr mı , yoksa dahiliye uzmanı mı bu derde deva olabilir.Tıpta son derece detaylı branşlaşıldığından dolayı insanlar nereye başvuracakları konusunda kararsızlık yaşıyorlar.Siz yine de bu sürece kendi bildiğiniz yanlışları düzelterek başlayıp kendi kendinizi tedavi etme şansını yakalayabilirsiniz.(Penis sağlığı ve penis büyütme egzersizleri için buraya tıklayın.)Sorununuz devam ettiği takdirde yapmanız gereken bir üroloji uzmanına müracaat etmektir.



1 yorum:

  1. teşli BAYANLAR Ben kaan 0.5.3.8.5.8.1.5.6.2.9.İSTANBULda Real Sex İstiyorsanız Gizlilige Önem Veren,Gizli aşk ilgi sevgi sexs zevk kaçamak mutluluk arkadaş dost arayan bayanlar sadece bayanlar arasın evli dul bekar fark etmez fantazı arkadasınız sırdasınız sms watsap carı

    YanıtlaSil