26 Ağustos 2013 Pazartesi

Orgazma Ulaştıran Hassas Noktalar


  Seks sırasında kadınların orgazma ulaşmaları için hassas noktaları çok önemlidir.

  Sevişmenin başlangıcından boşalma safhasına kadar her evre ayrı ayrı öneme sahiptir.Kadının sekse bakışı ve cinsel isteği de orgazm için uyarılmasında etkili rol oynuyor.

  İşte kadınların zevk noktaları;

  Sevişme esnasında kadının tüm vücudunda belli başlı hazırlıklar ve değişimler meydana gelir.Uyarılma evresindeki her kadında kendine has uyarılmaya yatkın noktalar olduğu gibi, cinsel uyarıya uygun bazı ortak noktalar bulunuyor.Bu noktalar kadından kadına değişebiliyor, bazı kadınlar meme uçlarından büyük haz duyabilirken bazıları daha az zevk duyabiliyor.

  Kadınlardaki zevk noktaları:

*Vajinal salgı artar.

*Vajina girişindeki Bartholin salgı bezleri çalışmaya başlar.

*Klitoris ve dudaklar büyür ve şişer.

*Vajina uzar ve genişler, dış dudaklar birbirinden uzaklaşır , rahim yükselir.

*Solunum sayısı artar,kan basıncı yükselir ve kalp atışı hızlanır.

*Kaslar kasılmaya başlar.

*Memeler ve meme uçları büyür.

*Genital bölgede kan akışı artar.

*Bazı kadınlarda yüzde,boyunda ve göğüste kızarmalar görülebilir.


G Noktası

  Alman Jinekolog Ernst Gräfenberg cinsel ilişkide kadını orgazma ulaştırmak için sadece klitorisi uyarmanın yeterli olmadığını düşünüp vajinanın ön iç kısmında hassas bir bölgenin daha olduğunu öne sürüyor. G-Noktası olarak adlandırdığı bu nokta vajina girişinin ön yüzeyinden yaklaşık 4-5 cm iç kısımda bulunuyor.Diz dirsek pozisyonu G-Noktası'nın uyarılmasında en etkili pozisyon olduğu için kadınların favori pozisyonları arasındadır.




Klitoris

  Kadının idrar yolu üzerinde bulunan klitoris , 0,5 - 1 cm uzunluğundadır.C insel uyarıya karşı çok hassas olan bu bölge özellikle titreşime çok duyarlıdır.Çoğu kadın yalnızca klitoral uyarıyla orgazma ulaşabilmektedir.Vajinal orgazm öğrenilmesi ve keşfedilmesi gereken bir yol olmasına karşın klitoral orgazm çok daha kolaydır.Buna ek olarak vajine girişindeki küçük ve büyük dudaklar da uyarılmaya karşı bir hayli hassas bölgelerdir.




Bacak İç Kenarları

  Özellikle birleşme öncesi bacak iç kenarları dokunulmaya karşı hayli hassas bölgelerdir.



Kalçalar

  Memelere göre daha az hassas olduğu halde önemli erotojen bölgelerdendir.Birleşme sırasındaki hareketleri psikolojik uyarıcı niteliği taşıyabilir.Bazı kadınların anüs etrafındaki mukozal dokusu da cinsel olarak hassas olabilmektedir.



Göğüs ve Göğüs Uçları

  Dokunulmaya ve öpülmeye karşı hassas bölgelerdir. Uyarılma esnasında kadında meme uçları büyür ve rahimde kasılmalara sebep olabilecek oksitosin hormonu salgılanmasını sağlar.Vajinal ıslaklığın sağlanmasında da önemli bir uyarıcıdır.



Dudaklar

  Öpüşmek fiziksel ve psikolojik olarak uyarımların harmanlandığı bir süreçtir.Uyarılma sırasında vücutta feromen denilen salgılar salınır dolayısıyla öpüşmek bir hayli uyarıcı olabilir.Öpüşmek kadında kolaylıkla vajinal ıslanma meydana getirebilir.



Boyun ve Kulaklar

  Kulaklar ve boyun çevresi de uyarılmaya karşı hassas bölgelerdir.

Eller ve Ayaklar

  İnce işler yapabilen eller ve koordinasyonu yüksek olan ayaklar, kollar ve bacaklara kıyasla beyinsel alanda daha çok yer alır.

Diğer Bölgeler

  Sırt bölgesi, koltuk altları, kolların iç yüzeyleri ve göbek deliği de uyarı açısından hassas bölgelerdir.

Kadının vücudunu iyi tanıması kadar partnerinin onu iyi tanıması da orgazma ulaşmada önemlidir.

2 yorum:

  1. teşli BAYANLAR Ben kaan 0.5.3.8.5.8.1.5.6.2.9.İSTANBULda Real Sex İstiyorsanız Gizlilige Önem Veren,Gizli aşk ilgi sevgi sexs zevk kaçamak mutluluk arkadaş dost arayan bayanlar sadece bayanlar arasın evli dul bekar fark etmez fantazı arkadasınız sırdasınız sms watsap carı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar ben efe ist 05373071055 dan giziı ask sevgi isteyen bayanlar bazen evde tek basina oturdugumuz zaman insanin cani gercekten cok skliyor dimi? internetin basina oturdugumuzda bile özellikle bayanlar cogu zaman bir girisimde bulunmaya cesaret edemiyor, sanirim oda yurduminsaninin her bayana sülük gibi yapismasindan ibaret. Ama her nekadar normal bi cevremiz olsa bile hep ayni insanlarla sohbetde etmek istemiyoruz ama karsiniza bir dost sirdas guvenilir bir arkadas ciksa hanginiz o cesareti gosterip tanismak istemezdiki0.5.3.7.3.0.7.1.0.5.5 watsap lina viber var

      Sil