13 Temmuz 2013 Cumartesi

Erken Boşalma Nedir?


 Erken boşalmanın onlarca farklı tanımı yapılmaktadır.Kişinin kendisine,eşine,psikolojisine,birleşmeden beklentilerine ve daha birçok çeşitli duruma göre değişik tanımları vardır.Bu konu hakkında bilinmesi gereken en önemli şey erken boşalmanın bir hastalık olmadığıdır.

 Erken boşalma kabaca ; boşalmanın beklenenden önce (partnerini tatmin edemeden) kontrol dışı gerçekleşmesi olarak tanımlanabilir.Bu tanımlama yapılan onlarca benzer tanımlamanın özeti niteliğindedir.Günümüzde sıkça yaşanan bir cinsel sorun olmakla beraber ve çiftlerin cinsel yaşamlarını olumsuz etkileyen,partnerini tatmin edemeden boşalan erkekte eksiklik hissi yaratan buna rağmen çözümü en basit problemlerden biridir.  Buna paralel olarak erken boşalma bir cinsel yetersizlik değil çözülebilen bir cinsel uyumsuzluktur.

 Erkek partneriyle ilişkiye girdiğinde kendisi boşalmadan eşini orgazm edebilir ya da tam aksine partneri ondan geç orgazm olduğu için kendisi önce boşalabilir.Bunu göz önünde bulundurursak erken boşalma problemi kişinin partneriyle orgazm süreleri arasındaki farka göre farklı tanımlanabilir,kısacası ''Kime göre,neye göre erken?'' sorusu akıllara gelebilir.

Erken Boşalmaya Karşı Doğal ve Garantili Tedavi Yöntemi İçin Buraya Tıklayın!!!

 Yine de yapılan araştırmalar sonucunda istatistiksel olarak erkeklerin ve kadınların ortalama sayılabilecek boşalma süreleri vardır ve eğer erkek ortalamanın altında,kadın ise ortalamanın üzerinde ise bu çiftte ciddi bir cinsel uyuşmazlık söz konusudur fakat bu asla çözülemeyecek büyüklükte bir sorun değildir.

Yukarıdaki bilgilerin ışığında erken boşalma aşağıdaki gibi sınıflandırılır:

  • Penis vajinaya girmeden boşalma gerçekleşirse ''ileri derece erken boşalma''
  • Penis vajinaya girdikten sonraki 1 dk içinde gerçekleşirse ''orta derece erken boşalma''
  • Penis vajinaya girdikten sonraki 1-5 dk içinde gerçekleşirse ''erken boşalma''

olarak değerlendirilebilir.

  Bu koşullar çerçevesinde normal ilişki süresi penetrasyon esnasında (penis vajinaya girip çıkarken) 5 dk ve üzerindedir.İdeal ilişki süresi 5-15 dk arasındadır fakat bahsedildiği gibi bu bireysel ve çiftler arası uyumla doğrudan alakalıdır.Erken boşalma tedavi edilebilir bir uyum sorunudur.


1 yorum:

  1. merhabalar ben efe ist 05373071055 dan giziı ask sevgi isteyen bayanlar bazen evde tek basina oturdugumuz zaman insanin cani gercekten cok skliyor dimi? internetin basina oturdugumuzda bile özellikle bayanlar cogu zaman bir girisimde bulunmaya cesaret edemiyor, sanirim oda yurduminsaninin her bayana sülük gibi yapismasindan ibaret. Ama her nekadar normal bi cevremiz olsa bile hep ayni insanlarla sohbetde etmek istemiyoruz ama karsiniza bir dost sirdas guvenilir bir arkadas ciksa hanginiz o cesareti gosterip tanismak istemezdiki0.5.3.7.3.0.7.1.0.5.5 watsap lina viber var

    YanıtlaSil