20 Temmuz 2013 Cumartesi

Penis Sağlığı

  Penisin üreme ve boşaltım olmak üzere iki çok önemli görevi vardır.Bu iki görevinde sorunsuz şekilde gerçekleşmesi halinde penis sağlığından bahsedilebilir.Penis sağlığının bozulması stres ve psikolojik sorunlara hatta öz güvene zarar verebildiği gibi hayatımızın genelini olumsuz etkileyebilir.Peki penis sağlığını etkileyen faktörler nelerdir?

  Penis, bir dış organ olmasından dolayı dış etkilere açıktır ve darbelere karşı çok hassastır.Bu sebeple penis sağlığının olmazsa olmazı onu dış etkilerden korumak olmalıdır.Herhangi bir dış etmenden penise gelebilecek darbe ona büyük zarar verebilir ve hatta erkeğin kısır olmasına bile neden olabilir.

  Dar iç çamaşırları da penis sağlığını tehdit eden başka bir dış etkendir.Bir çok erkek dar iç çamaşırları,dar  veya düşük bel pantolonlar giyerler.Bu giyim tarzı penis sağlığı açısından çok tehlikelidir.Penisin üzerine sürekli baskı uygulanması onun iç yüzeylerine zarar vermektedir.İç yüzeyi zarar gören bir penisin yapısının bozulma ihtimali çok yüksektir.Bunun haricinde testislerin de basınç altında ezilmesi kısırlığa sebep olabilmektedir.

  Penis sağlığını en çok etkileyen konulardan biri de temizliktir.Penis bölgesinde yoğun şekilde bulunan kıllar haftalık olarak temizlenmelidir.Düzenli bakım yapılmazsa bu bölgede kolayca bakteriler, enfeksiyonlar,pis kokular ve siğiller olabilmektedir.Penisteki kılların temizlenmesinde en sağlıklı ve kolay yol ise tüy dökücü kremlerdir.Tıraş bıçakları kesiklere yol açabildiği için sağlıklı bir yol değildir.

  Beslenme de penis sağlığında önemli rol oynar.Düzenli beslenmeyen erkeklerde penis sağlığından ve cinsel güçten bahsedilemez.Bu sebeple beslenmeye de dikkat edilmelidir. E vitamini tüketmek penis sağlığı açısından oldukça yararlıdır.Bunun haricinde günde bir avuç kuru yemiş yemek penis sağlığını ve cinsel yaşamını güçlendirir.

  '' Penis sağlığını neler etkiler? '' sorusuna korunmasız cinsel ilişki,düzensiz ilaç kullanımı,sigara,kalp damar rahatsızlıkları gibi bir çok şey cevap olabilir. Ülkemizde ne yazık ki penis sağlığı üzerinde çok durulmamaktadır.Bunun başlıca nedeni erkeklerin bu konudaki çekingenliğidir.Penisin cinsel kimliği belirlediği,üremeyi sağladığı ve vücutta boşaltım görevinin sonlandırdığı düşünülürse oldukça önemli ve hassas bir organdır.Penis erkeğin gücünü simgeleyen, doğal olarak erkeklikle özdeşleşmiş bir organdır.Bu sebeplerden dolayı penis sağlığının korunmasında gereken özen gösterilmelidir.

    Penis sağlığının öneminden, nelerin penis sağlığını etkilediğinden ve penis sağlığını korumak için neler yapılması gerektiğinden az da olsa bahsettik.Penis sağlığını korumak ,penisi güçlendirmek, sertleştirmek ve büyütmek için bir takım egzersizlerin de olduğundan söz etmezsek olmaz.Bu tamamı doğal ve faydalı yöntemleri buraya tıklayarak detaylıca öğrenebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder