19 Mayıs 2014 Pazartesi

Hamileyken Seks Yapılır Mı?



 Cinsellik, vücudun bir ihtiyacıdır ve kişisel bir istek, tercih değil doğal bir dürtüdür. Günümüzde hala bazı toplumlarda tabu olarak görülen cinsellik kadının hamilelikte büründüğü anneliğin kutsal imajı yüzünden geri planda kalır. Ayrıca çiftler bu konu hakkında doktora danışmaktan da çekinirler. Normal fizyolojik şartlar dahilinde bir hamilelik geçiren anne adaylarının, gebeliğin son 4 haftasına kadar seks yapmalarında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak son haftalarda spermin içindeki prostoglandin isimli bir maddenin uterus kaslarında kasılmaya yol açıp erken doğuma sebebiyet verme ihtimalinden dolayı tavsiye edilmemektedir.





Aylara Göre Hamilelikte Cinsellik

Aylara göre bakıldığında kadının cinsel yaşamı ilk 3 ayda duraksar, ikinci 3 ayda hareketlenir, son 3 ayda ise yeniden duraksar.

İlk 3 Ay:

 Annelik içgüdüsünün yerleşmeye başlaması, bu dönemde yaşanan baş dönmesi, mide bulantısı ve kusma, annenin bebeğini kaybetme korkusu ilk 3 ayda seksi geri plana atmaktadır. Bir çok çift bu dönemde seks yapmanın düşüğe yol açacağını düşünmektedir. Oysa ki bu dönemde yaşanılan düşükler fetüsteki genetik bozukluklar nedeniyle olur.



İkinci 3 Ay:

 Annenin hamileliğe alışması, göğüslere ve cinsel organa giden kanın artışıyla beraber cinsel yaşam normale dönebilir, hatta artabilir. Dolayısıyla hamileliğin 2. periyodunda cinsel ilişki sayısı artabilir, art arda orgazm bile yaşanabilir.

Son 3 Ay:

 Annenin kilo alması, karnın büyümesi, sırt bel ağrılarının artması, hareket kısıtlılığı vb. sebepler kişinin sekse soğuk bakmasına sebep olur. Seks esnasında penis fetusla kesinlikle temas etmeyeceğinden cinsel ilişki bebeğe zarar vermez. Orgazm uterusu kasıcı etkiye neden olsa da bu etki kesinlikle doğumu başlatma başlatma düzeyinde olmayacaktır. Yine de aşırı meme ucu uyarımı da bu etkiye sahip olduğundan aşırı meme ucu uyarımından da kaçınılmalıdır. Bazı sakıncalı durumlar dışında normal giden bir hamilelik sürecinde cinsel ilişki kısıtlaması yoktur.




Bazı Sakıncalı Durumlar:

  • Erken doğum ve düşük riski taşıyanlar.
  • Hamileliğin herhangi bir döneminde vajinal kanaması olanlar.
  • Servikal kanal yetmezliği olanlar.
  • Plasenta previa vakaları.
  • Partnerde cinsel yolla bulaşan bir hastalığın görülmesi.
  • Tek hamilelikte son 1 ay, çoğul hamileliklerde son 3 ay cinsel ilişkiye girilmesi kesinlikle sakıncalıdır.

2 yorum:

  1. teşli BAYANLAR Ben kaan 0.5.3.8.5.8.1.5.6.2.9.İSTANBULda Real Sex İstiyorsanız Gizlilige Önem Veren,Gizli aşk ilgi sevgi sexs zevk kaçamak mutluluk arkadaş dost arayan bayanlar sadece bayanlar arasın evli dul bekar fark etmez fantazı arkadasınız sırdasınız sms watsap carı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabalar ben efe ist 05373071055 dan giziı ask sevgi isteyen bayanlar bazen evde tek basina oturdugumuz zaman insanin cani gercekten cok skliyor dimi? internetin basina oturdugumuzda bile özellikle bayanlar cogu zaman bir girisimde bulunmaya cesaret edemiyor, sanirim oda yurduminsaninin her bayana sülük gibi yapismasindan ibaret. Ama her nekadar normal bi cevremiz olsa bile hep ayni insanlarla sohbetde etmek istemiyoruz ama karsiniza bir dost sirdas guvenilir bir arkadas ciksa hanginiz o cesareti gosterip tanismak istemezdiki0.5.3.7.3.0.7.1.0.5.5 watsap lina viber var

      Sil