4 Nisan 2014 Cuma

Kızlık Zarı Nedir, Nasıl Dikilir?

 Vajina girişinden yaklaşık 2 cm içeride bulunan kızlık zarı zarsı yapıda bir oluşumdur. Kızlık zarının kanlanması çok az olduğundan dolayı tamiri de çok zordur. Yeni oluşmuş yırtıkların tamiri nispeten daha kolay olsa da garantili kalıcı kızlık zarı diktirme yöntemi olan flep yönteminde kızlık zarının ne zaman yırtıldığı, kaç defa cinsel ilişki yaşandığı, kürtaj, düşük ve doğum gibi olaylar önemli değildir.

 Vajina duvarından kaldırılan dokunun ismi fleptir ve bu doku kullanılarak yeniden kızlık zarı oluşturulur. Cinsel ilişki esnasında penisin vajinaya girmesi sonucu bu dokular yırtılır ve kanama meydana gelir. Bu işlemde asıl amaç kanamanın ilişki esnasında gerçekleşmesini sağlamaktır. Ameliyat sonrasında kızlık zarı dikimi yapıldığı kişinin eşi tarafından anlaşılmaz ancak bir kadın doğum uzmanına muayene olursa anlaşılabilir. İleri safhada muayenede ya da doğum esnasında kızlık zarı dikimi yapıldığı anlaşılmamaktadır. Eğer vajinada genişleme varsa bu tarz ameliyatlarda giderilebilmektedir. Bu tamirat sık ilişki, doğum, kürtaj gibi durumlar nedeniyle genişleyen vajinanın eski haline dönmesi açısından önemlidir.


 Ameliyat sonrasında verilen ilaçların düzenli kullanılması, kontrollerin aksatılmaması ve pansumanların düzenli yapılması da en az ameliyat kadar önemlidir. Cerrahi müdahale ne kadar başarılı olursa olsun sonrasında oluşabilecek enfeksiyonlar ameliyatı olumsuz etkileyecektir.


 Kalıcı kızlık zarı dikimi flep yöntemi ile ortalama 30 dakika sürmektedir. Genel olarak lokal anestezi ile yapılmasına karşın bazı durumlarda hastanın talebine göre genel anestezi de uygulanabilmektedir. Ameliyat sonrası hasta evine gidebilir ve ertesi gün günlük yaşamına devam edebilir. Hastalara 1 hafta boyunca ağır kaldırma, spor ve bisiklete binme gibi bacakların açılmasına sebep olacak ya da o bölgeye baskı uygulayacak faaliyetlerde bulunmamasını öneriyoruz.

1 yorum:

  1. teşli BAYANLAR Ben kaan 0.5.3.8.5.8.1.5.6.2.9.İSTANBULda Real Sex İstiyorsanız Gizlilige Önem Veren,Gizli aşk ilgi sevgi sexs zevk kaçamak mutluluk arkadaş dost arayan bayanlar sadece bayanlar arasın evli dul bekar fark etmez fantazı arkadasınız sırdasınız sms watsap carı

    YanıtlaSil