29 Ağustos 2013 Perşembe

Kadın ve Erkek Orgazmının Farkları

  Cinselliğin temelinde orgazm olmak yatıyor.İşte kadın ve erkeğin orgazm farklılıkları...

  Kadınlar genelde direkt klitoris uyarısıyla orgazm oluyor.Bu konuda yapılan çalışmalar direkt klitoral uyarı olmadan orgazm olabilen kadınların ancak %30 civarında olduğunu gösteriyor.

  Orgazm olamayan kadın seks sırasında kendini orgazm taklidi yapmak zorunda hissedebilir.Bunu yapmasındaki amaç eşinin ''yetersiz'' olduğunu düşünmemesini istemesidir.Bu taklit olayı daha karışık bir hale getirir, orgazm olamayan kadın için yapılması gereken bir takım değişiklikler bulunurken böyle bir durumda erkek eşiyle her şeyin sorunsuz gittiğini düşünür ve değişiklik yapmaya ihtiyaç duymaz.

       >>>Kusursuz Orgazmı Yaşamak İçin Hemen Tıkla!!!<<<

Kadın ve Erkek Orgazmının Farkları:

  Öncelikle bilinmesi gereken en önemli nokta ilişkide aynı anda orgazm olmak diye bir gereklilik olmadığıdır.Önemli olan, anatomik gerçekler nedeniyle kadının eşinden ya önce ya da eşiyle birlikte boşalmasıdır.Erkek boşaldığı andan itibaren refrakter periyod adı verilen bir sürece girer.Bu süreçte ereksiyon etkinliği kaybolur ve yeniden ilişkiye (fizyolojik ve psikolojik) hazır olabilmesi için belli bir süre gerekir.Arka arkaya girilen ilişki sayısı arttıkça refrakter periyod süresi de uzar.Bu erkek cinsinin bir gerçeğidir.Kadınlarda ise refrakter periyod ya hiç yoktur ya da çok kısadır.Kadınlar bu yüzden arka arkaya defalarca orgazm olabilirler ve hatta aynı ilişki içerisinde bile birden çok orgazm yaşayabilirler.


26 Ağustos 2013 Pazartesi

Orgazma Ulaştıran Hassas Noktalar


  Seks sırasında kadınların orgazma ulaşmaları için hassas noktaları çok önemlidir.

  Sevişmenin başlangıcından boşalma safhasına kadar her evre ayrı ayrı öneme sahiptir.Kadının sekse bakışı ve cinsel isteği de orgazm için uyarılmasında etkili rol oynuyor.

  İşte kadınların zevk noktaları;

  Sevişme esnasında kadının tüm vücudunda belli başlı hazırlıklar ve değişimler meydana gelir.Uyarılma evresindeki her kadında kendine has uyarılmaya yatkın noktalar olduğu gibi, cinsel uyarıya uygun bazı ortak noktalar bulunuyor.Bu noktalar kadından kadına değişebiliyor, bazı kadınlar meme uçlarından büyük haz duyabilirken bazıları daha az zevk duyabiliyor.

  Kadınlardaki zevk noktaları:

*Vajinal salgı artar.

*Vajina girişindeki Bartholin salgı bezleri çalışmaya başlar.

*Klitoris ve dudaklar büyür ve şişer.

*Vajina uzar ve genişler, dış dudaklar birbirinden uzaklaşır , rahim yükselir.

*Solunum sayısı artar,kan basıncı yükselir ve kalp atışı hızlanır.

*Kaslar kasılmaya başlar.

*Memeler ve meme uçları büyür.

*Genital bölgede kan akışı artar.

*Bazı kadınlarda yüzde,boyunda ve göğüste kızarmalar görülebilir.


G Noktası

  Alman Jinekolog Ernst Gräfenberg cinsel ilişkide kadını orgazma ulaştırmak için sadece klitorisi uyarmanın yeterli olmadığını düşünüp vajinanın ön iç kısmında hassas bir bölgenin daha olduğunu öne sürüyor. G-Noktası olarak adlandırdığı bu nokta vajina girişinin ön yüzeyinden yaklaşık 4-5 cm iç kısımda bulunuyor.Diz dirsek pozisyonu G-Noktası'nın uyarılmasında en etkili pozisyon olduğu için kadınların favori pozisyonları arasındadır.




Klitoris

  Kadının idrar yolu üzerinde bulunan klitoris , 0,5 - 1 cm uzunluğundadır.C insel uyarıya karşı çok hassas olan bu bölge özellikle titreşime çok duyarlıdır.Çoğu kadın yalnızca klitoral uyarıyla orgazma ulaşabilmektedir.Vajinal orgazm öğrenilmesi ve keşfedilmesi gereken bir yol olmasına karşın klitoral orgazm çok daha kolaydır.Buna ek olarak vajine girişindeki küçük ve büyük dudaklar da uyarılmaya karşı bir hayli hassas bölgelerdir.




Bacak İç Kenarları

  Özellikle birleşme öncesi bacak iç kenarları dokunulmaya karşı hayli hassas bölgelerdir.



Kalçalar

  Memelere göre daha az hassas olduğu halde önemli erotojen bölgelerdendir.Birleşme sırasındaki hareketleri psikolojik uyarıcı niteliği taşıyabilir.Bazı kadınların anüs etrafındaki mukozal dokusu da cinsel olarak hassas olabilmektedir.



Göğüs ve Göğüs Uçları

  Dokunulmaya ve öpülmeye karşı hassas bölgelerdir. Uyarılma esnasında kadında meme uçları büyür ve rahimde kasılmalara sebep olabilecek oksitosin hormonu salgılanmasını sağlar.Vajinal ıslaklığın sağlanmasında da önemli bir uyarıcıdır.



Dudaklar

  Öpüşmek fiziksel ve psikolojik olarak uyarımların harmanlandığı bir süreçtir.Uyarılma sırasında vücutta feromen denilen salgılar salınır dolayısıyla öpüşmek bir hayli uyarıcı olabilir.Öpüşmek kadında kolaylıkla vajinal ıslanma meydana getirebilir.



Boyun ve Kulaklar

  Kulaklar ve boyun çevresi de uyarılmaya karşı hassas bölgelerdir.

Eller ve Ayaklar

  İnce işler yapabilen eller ve koordinasyonu yüksek olan ayaklar, kollar ve bacaklara kıyasla beyinsel alanda daha çok yer alır.

Diğer Bölgeler

  Sırt bölgesi, koltuk altları, kolların iç yüzeyleri ve göbek deliği de uyarı açısından hassas bölgelerdir.

Kadının vücudunu iyi tanıması kadar partnerinin onu iyi tanıması da orgazma ulaşmada önemlidir.

24 Ağustos 2013 Cumartesi

Seks Bağımlılığı ( Hiperseksüalite )


Seks bağımlılığı genel itibariyle romantik zaafları olan kişilerde görülen psikolojik bir durumdur.

Çoğu zaman kişilerin kendine bile itiraf edemediği bir durumdur ve yüksek cinsel dürtüye mahkum olunur.Bilim adamları bu kişilerin beyinsel fonksiyonlarını incelemiş ve bir takım sonuçlara ulaşmışlardır. Seks bağımlıları çoğu zaman kötü travmatik olaylar sonucunda cinsel hayatlarına yönelerek bu olumsuz durumların üzerini örtmeye çalışıyorlar.



Hiperseksüalite olarak adlandırılan seks bağımlılığı genelde 18-39 yaş arası kişilerde görülüyor.Kadınlarda da görülebilen bu durum erkekleri 3 kat daha fazla etkiliyor.

Göze hoş gelen ya da gelmeyen fotoğraflar gönüllülerin duygularını, seks fantezilerini yansıtıyor.Erkekler ve kadınlar ilişkileri her yönüyle bağımlılar tarafından fotoğraflanmış romantik görüntülerin yanında parçalanmış bir çok nesne de görülmektedir.



Bu kişiler genelde uyuşturucu bağımlıları olabiliyor.Beyin aktivitesindeki değişimler sonuca yansıyor.Seks bağımlılığı bir süre sonra sapkınlığa dönüşebiliyor.Cinsel istek fazlalığı tedavisi için bir terapistle görüşmek gerekiyor.Nörolog ve psikologlar en ideal yollarla kişileri analiz edeceklerdir.

23 Ağustos 2013 Cuma

Aynı Anda Orgazm Olmak İçin Taktikler

  
  Seks sırasında çift aynı anda orgazm olabilirse zevk her iki taraf içinde doruklarda yaşanır.Ancak bu her zaman aynı ana denk gelmeyebilir.Orgazmın sonradan öğrenilebildiğini unutmayın ve aynı anda orgazm olabilmek için bu taktikleri kesinlikle deneyin;



1- Aynı anda nefes alın:

  Partnerinizle nefes alışverişinizi senkronize bir şekilde gerçekleştirirseniz uyarılma seviyesine ulaşırsınız.Eşit ve hızlı nefes alışverişi kan akışını da hızlandırarak orgazma ulaşmanızı kolaylaştırır.

2-Odaklanın:

  Eşinizin dokunuşlarını hissetmek için tüm vücudunuza odaklanın ve başka hiçbirşey düşünmeyin.Bu hissettiğiniz hazzın artmasını sağlar.



3-Fantezilerinizi yaşayın:

  Hayalini kurduğunuz fantezileri gözünüzün önüne getirin.İsteklerinizi partnerinizle yaşadığınız ilişkiye yansıtmanızın hiçbir sakıncası olmadığını unutmayın.

4-Bir kelime ya da cümleyi tekrar edin:

  Yüksek sesle bir sözcüğü tekrarlamak ona odaklanmanızı sağlar.Orgazma yaklaştığınızı belli eden ve sürekli tekrarladığınız sözler sizin ve partnerinizin beynine adeta orgazm emri verir.


5-Numara yapmayın:

  Cinsel birleşmede orgazm taklidi yapan kadınların büyük çoğunluğu erkekleri inandırabiliyor ancak bu seksi seks olmaktan çıkarıyor desek yalan olmaz.Rol yapmaya değil zevk almaya odaklanmak karşılıklı alınan zevkin katsayısını arttıracaktır.

6-Farklılıklar deneyin:

  Rutin pozisyonlar yerine partnerinizle farklı bir pozisyon deneyin.Bu pozisyonun her iki tarafın da erojen bölgelerini etkilediğinden emin olun.Farklılık tahrik edicidir,ummadığınız şekilde orgazm yaşayabilirsiniz.

21 Ağustos 2013 Çarşamba

Oral Seks Hakkında Bilinmesi Gerekenler


  Ağız yoluyla yapılan sekse oral seks denmektedir ve gebelik riski olmadığı gibi bekareti de etkilemediği için çok sık tercih edilen bir seks çeşidi olmaktadır.Peki oral seks göründüğü kadar masum mu...İşte oral seks hakkında bilinmesi gereken herşey;

  Oral seks çok eski zamanlardan beri insanın cinsel yaşamının vazgeçilmezlerindendir.Eski duvar kabartmalarında ve resimlerde dahi oral sekse ait figürlere rastlanmıştır.Ağız, sinir uçları bakımından oldukça zengin olduğundan dolayı hem yapana hem de yapılana büyük zevkler yaşatır ve bu nedenle çiftlerin vazgeçilmezi olmuştur.

>>>Erken Boşalmaya Kesin Çözüm! Mükemmel Sonuç Veren Doğal Ürün İçin Hemen Tıklayın!<<<

  Oral Seks Nedir?

  Oral seks, ağız yoluyla cinsel organların uyarılması ile gerçekleştirilen son derece doğal bir seks tekniğidir.

  Erkek, kadına nasıl oral seks yapmalı?

*Vajina, yalnızca penis-vajina birleşmesi için değildir.Bugüne kadar vajinayı yalnızca birleşme için kullanan erkekler öncelikle oral sekse başlamadan önce vajinayı incelemelidirler.

*Vajinanın tam olarak görülebilmesi için partnerin bacakları iki yana doğru açılmalı ve vajinanın dudakları,kıvrımları,yapısı incelenmelidir.Bu esnada olabildiğince yaklaşılmalı ve elle dokunmaktan ziyade okşamaya ve hissedilmeye çalışılmalıdır.

*Erkek kendisine en büyük zevkleri ve boşalmaları yaşatan vajinayı öperek en doğru hareketi yapmış olur.Partnerini adeta dudaklarından öpüyormuş gibi vajinasını öpmelidir.Bu hamle asla çok şiddetli olmamalıdır,hassas davranılmalıdır ve emilerek devam edilmelidir.

*Vajina en alt kısmından en üst kısmına (klitorise) kadar yalanmalıdır.

*Dudaklar iki yana ayrılarak nohut şeklindeki çıkıntı (klitoris) yavaş yavaş yalanmalıdır.Kadınlar buna bayılır!

*Son olarak usta bir erkeğin bilmesi gereken en önemli cinsel dokunuş G noktasına (G point) olmalıdır.Erkek klitorisi yeterince uyarıp kayganlaştırdıktan sonra vajinanın iç üst kısmında gizli olan G noktasına orta parmağını sokup çıkartarak ve hafifçe kıvırarak ritmik bir şekilde dokunmalıdır.Bu hareket yapılırken baş parmakta uyumlu bir şekilde klitoriste olabilir.Bu yöntem doğru uygulandığında kadın güçlü bir boşalma yaşar.

Kadın, erkeğe nasıl oral seks yapmalı?

*Erkeğin vajinayı incelediği gibi kadın da penisi incelemelidir.

*Daha sonra dille ıslatılan penis, avuç içinde dokunularak kasıklara doğru okşanmalıdır.

*Ayrıca, penisin hemen altındaki yumurtalıklar da avuç içinde nazikçe okşanmalıdır.Yumurtalıklar oldukça hassastır.

*Penis ağıza alınarak vajinaya giriyormuş gibi yalanmalıdır.Bu yapılırken penis başına yoğunlaşılmalıdır çünkü sinir uçları bu bölgede çok hassastır.Penis ucu yalandığında erkekleri  adeta kendinden geçirir,heyecandan deliye döndürür,kalp ritimleri hızlanır ve nefes alış verişleri artar.

*Erkeklerde penis başı en erojen ve hassas bölgelerden biridir.Penis yalanırken erkek penisini ağıza daha istekli sokmak isteyecektir.Bu esnada dudaklar penis başından yumurtalıklara doğru inerek yalanmalıdır.

*Yumurtalıklar ağıza alınarak dille uyarılmalıdır.

*Dudaklar tekrar penis başından başlayarak aşağı doğru ağıza alınmalıdır, bu esnada bir el penisi tutup ağızla aynı ritimde aşağı yukarı hareket etmelidir.

*Erkeklerin en zevk aldıkları bölge ''perine'' olarak adlandırılır.Yumurtalıklar ve makatın arasında kalan bölgedir ve okşanıp hafifçe baskı uygulamak son derece iyi etkiler uyandırır.

*Tüm bunlar yapılırken dişlerin penise temas etmemesine çok dikkat edilmelidir.

*Dudaklarla sarılan penisin tepesine gelindiğinde içi boşaltılmak istercesine emilmelidir.

Oral Seksin Faydaları:


  • Hamileliğe neden olmaz.
  • Bekarete zarar vermez.
  • Cinsel zevk verir.


Oral Seksin Sakıncaları:


  • Hem cinsel organlar hem de ağız mikrop kapmaya müsait bölgeler oldukları için cinsel organların salgıları ya da ağızdaki yaralar,iltihaplı diş etleri ve dişler mikropların kana ulaşması için zemin hazırlayabilir.
  • Oral seks yapılan kadınlar ve erkekler cinsel birleşme esnasında daha geç orgazm olurlar.


Oral Seks Hakkında Bilinmeyenler:

*Temizliğe dikkat edildikten sonra oral seks iğrenç olarak yorumlanmamalıdır.

*Çiftler düzenli oral seks yaparak birbirlerine daha fazla zevk veren pozisyonlar keşfedebilirler.

*Kadının erkeğe oral seks yapması argoda ''saksafon çalmak'' olarak adlandırılır ve ''sakso'' diye de kısaltılmaktadır.

*Oral seks asla bir sapıklık veya cinsel anormali değildir.

*Erkeklerin çoğu penislerinin emilmesinden hoşlanmasına karşın çok az kadın penis emmekten hoşlanır.

*Erkeğin penis başı öpmeye,yalanmaya ve emilmeye hassas olduğu gibi kadında da klitoris aynı hassaslığa sahiptir.

*Oral sekste dişlerin penise veya vajinaya temas etmemesine özen gösterilmelidir.

*Erkek erken boşaldığı durumlarda partnerini oral seks ile boşaltabilir.

*Vajinaya bir şey sokulmadan yapılan oral seks bekarete zarar vermez.

*Erken doğum,düşük riski ya da herhangi bir özel durumu olmayan her aydaki gebe kadına oral seks yapılabilir.

*Oral sekste kesinlikle yeterli temizlik olmalıdır.Gün boyu cinsel organlar kapalı ve havasız ortamlarda bulundukları için bol su ve vajina içine kaçırmamak şartı ile sabunla yıkanmalıdır.

*Oral seks esnasında kadın erkeğin spermlerini yutabilir.Bunun hiçbir zararı yoktur ayrıca erkek bundan psikolojik olarak büyük haz duyar.

*Oral seks esnasında vajinadan salgılanan sıvı zararsızdır ve erkeğin yutmasında hiçbir sakınca yoktur.

*Oral seks karşılıklı isteyerek,zorlamadan yapılırsa zevk verir.

*Karşılıklı olarak yapılan oral sekse ''69 pozisyonu'' adı verilir.

*Oral seks sırasında ağızdaki küçük yaralardan kan yoluyla hastalık bulaşma ihtimali vardır.

19 Ağustos 2013 Pazartesi

Sekste Bunları Yapmayın

  Erkekler partnerleri tarafından sıkıcı olarak adlandırılmak istemezler.Hiçbir kadın yatakta yaratıcı olmayan bir erkekle birlikte olmak istemez.Bu durumu ortadan kaldırmak için erkeklerin yatak odasında dikkat etmeleri gereken beş altın kural bulunuyor.İşte kadınların sekste hoşlanmadıkları 5 şey;

Aşırı Dikkat

 Erkeğin cinsel ilişki sırasında partnerine ''Yapabilir miyim?'' tarzında izin alıcı sorular yöneltmesi kadınlar tarafından hoş karşılanmaz.İyi bir partner kadınının neler isteyebileceğini bilmelidir.

Mekanik Seks

 Kadınların birçoğu arzulu olmayan seksi sıkıcı bulur.Hiçbir kadın monoton ve tekdüze bir seks istemez.Bu sebepten ötürü kadınlar erkeklerin bu konuda daha yaratıcı,duyarlı ve arzulu olmasını isterler.Hiç bir kadın şişme bebek muamelesiyle karşılaşmak istemez.
   
 >>> Garantili Penis Büyütücü Egzersizler İçin Tıklayın!!!<<< 


Monotonluk

 Eğer partneriniz seks hayatınıza dair yapabileceğiniz herşeyi biliyorsa başınız belada demektir. Bu durumda yapabileceğiniz en iyi yöntem partnerinizi şaşırtacak fanteziler üretmektir.

Aşırı İnleme ve Konuşma

 Erkeğin seks esnasında aşırı inlemesi kadın için sinir bozucu olabilir.Buna karşın tamamen sessizlik de kadınlar tarafından hoş karşılanmaz.Bu noktada önemli olan kendinizi kontrol edebilmeniz ve partnerinize seks sırasında ne kadar zevk aldığınızı göstermenizdir.

Yeniliklere Karşı İsteksizlik

 Seks hayatınız zamanla monotonlaşmaya başlayabilir.Bu durumu düzeltmek yine sizin elinizde.Eğer uzun süreli bir ilişkiniz varsa yeniliklere karşı açık olun.Sıkıcı hale gelen seks hayatınızı canlandırmak için bazı fantezilerden ve yeni pozisyonlardan faydalanabilirsiniz.

14 Ağustos 2013 Çarşamba

Porno İzlemek Cinselliği Nasıl Etkiler

  
  Porno filmler ve seks oyuncakları cinsel hayatlarını renklendirmek isteyen çiftler için doğru tercih olabilir. Porno izlemek cinsel hayatı canlandırabilir ancak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var.

  Arzuladıkları cinsel yaşamı yakalamakta zorlanan veya cinsel yaşamlarının sıradanlaştığını hisseden çiftler için porno filmlerin uyarıcı ve ateşleyici etkisi cinselliği olumlu yönde destekler.

  Çiftler porno filmlerde yeni ve farklı şeyler görür,bunların arasından kendilerine uygun olanları seçerek kendi yaşamlarına aktarabilirler. Porno ile cinsellik daha heyecanlı ve zevk verici bir hale geliyorsa bu seyredilen filmin çiftin cinsel yaşamlarına olumlu etkiler yaptığı anlamına gelir.Çünkü cinsellik öğrenilerek geliştirilebilen bir davranıştır. Porno filmler iki ucu keskin bıçak gibidir.Cinselliğe kattığı olumlu etkileri olabildiği gibi olumsuz etkiler de yaratabilir.

 Kıskançlığa sebep olabilir;

 Pornonun ilişkide yol açacağı en büyük sorunların başında kıskançlık gelir.Eşe karşı ilginin ve isteğin azalması yaşanabilecek en büyük problemdir. Porno,cinsel bilgi eksikliğini yalnızca prono izleyerek kapatmaya çalışan kişilerde büyük sorunlara yol açabilir.Bazı çiftler pornolarda izlediklerini gerçekmiş gibi algılar ve olağan üstü standartlara şartlanmaya başlar.Nasıl ki filmlerde görülen bazı abartılı sahnelere ''film icabı'' diyerek gülüp geçiyorsak pornolarda ki abartılı orgazmları, kusursuz vücutları, saatlerce süren cinsel birleşmeleri ve devasa penisleri görüp beklentilerimizi arttırmamalıyız. Beklentilerin artması erkek üzerinde beden algılarının olumsuz etkilenmesine sebep olur.

  Beklentileri yükselterek öz güveni azaltabilir;

 Partnerinden yanlış ya da abartılı beklentilerde bulunan erkek veya kadın performans endişesi yaşar.Buna bağlı olarak erkekte erken boşalma,kadında cinsel mutsuzluk baş gösterir.

 Evliliklerde özellikle çocukların dünyaya gelmesiyle birlikte çiftlerin cinsel yaşamları rutin bir hal alır.Rutinleşen cinsel hayata renk katmak için pornoların yanı sıra erotik materyaller ve cinsel fantezilerden de yararlanılabilir.Bu unsurlar tahrik olmaya yardım ettiği için cinsellik eskisinden daha eğlenceli olabilir.

  Doğuştan sahip olduğunuz cinsel donanım dışında cinsellikte kullanılan her nesne seks oyuncağı olarak adlandırılır.Cinsel yaşama oyuncakları dahil etmek zevk katsayısını arttıracaktır.Kelepçelerden,silikon dildolara, titreşimli vibratörlere kadar çeşit çeşit seks oyuncağı da çiftlerin seks hayatını renklendirebilir.

  Eğer porno izlemek partneriniz ile cinsel ilişki yaşamanıza engel oluyorsa,seks öncesi tahrik olmak için porno izleme ihtiyacı doğuyorsa,yerli yersiz porno izlemeye kalkıyorsanız bu pornonun amacının dışında kullanılmaya başladığı anlamına gelir.Bu noktada çift profesyonel bir yardım almalıdır.

13 Ağustos 2013 Salı

Cinselliği Olumlu ve Olumsuz Etkileyen Besinler


  Yalnızca bir kaç mum yakarak,müzik açıp seksi hissetmeniz mümkün olmayabilir.Sağlıklı bir yaşam tarzı çok daha iyi hissetmenizi sağlar.Yiyecek ve içeceklerle cinsel hayatı hızlandırmak veya engellemek mümkün.

  Bazı besinler ruh halini ve libidoyu olumlu ya da olumsuz etkiler.

Çilek iyi bir seçimdir.Kadında ve erkekte dolaşımı hızlandırdığı için cinsel işleyiş açısından iyidir.Kalp ve damarları güçlendirir,antioksidan içerir.C vitamini içerdiği için sperm sayısını arttırır,metilksantinler içeren çilek ve bitter çikolata ikilisi libido dostudur.


  Alkol cinselliğin düşmanıdır.Az miktarda tüketildiğinde sosyalleştirir ancak aşırıya kaçılırsa gece kötü biter.İstek,uyarılma,duyarlılık azalır ve güvensizlik yaratır.


  Avokado da iyi seçimlerden biridir.Kalbi güçlendirir,kan akışını hızlandırır.Antioksidan özellikleri,E vitamini,B6 vitamini ve potasyum açısından zengindir.


  Badem de çok yararlıdır.Selenyum ve çinko içeriği cinselliği arttırır.Vitamin ve mineral deposudur.Kısırlığa karşı birebirdir.Hormon üretimini destekleyerek libido arttırır.


  Biftek kötü bir seçimdir çünkü doymuş yağ ve kolesterol içerir.Ağır beslenildiğinde cinsel fonksiyonlar olumsuz etkilenir.Diyabet,tansiyon ve kalp hastalıklarına zemin hazırlar.


  Patates erektil bozukluğa iyi gelir.Yüksek tansiyonla savaşır ve potasyum içerir.


  Susam da içerdiği çinko nedeniyle cinsel sağlığı güçlendirir.


  Karpuz libidoyu arttıran ve kalorisi düşük meyvelerdendir.



  Yağlı gıdalardan genel olarak uzak durulması gerekir.Kan akışının yavaşlaması cinselliği olumsuz etkilemektedir.

3 Ağustos 2013 Cumartesi

10 Adımda Mükemmel Seks

     Monoton giden seks hayatınıza renk katmak sizin elinizde.Bunun için yeni şeyler keşfetmelisiniz. Nasıl mı , işte sizi ve partnerinizi mutlu edecek altın değerinde 10 öneri:

  1. Beklenmedik şeyler yapın:Birlikteliğinizde tekdüzeliği ortadan kaldıracak en önemli hareket küçük sürprizlerle veya beklenmedik dokunuşlarla partnerinizi şaşırtmaktır.

  2. Romantik ortam yaratın:Partnerinizle birlikte güzel bir gece geçirmeyi planlıyorsanız sakın ha bazı detayları atlamayın.Hafifçe çalan romantik bir müzik,yakılan bir kaç mum ve odaya yayılmış hoş bir koku romantizmin doruğa ulaşmasında size çok yardımcı olacaktır.Partnerinizi baştan çıkarmak bundan sonra çocuk oyuncağı.

                         
  3. Rahat ama seksi giyinin:Kendinizi seksi hissetmeniz için rahat olmanız gerekli.Vücudunuzda herhangi bir bölümü beğenmiyorsanız uygun iç çamaşırıyla bu kusuru rahatlıkla örtebilirsiniz.Güven afrodizyak gibidir,yatak odasında ne kadar güzel görünürseniz o kadar zevkli bir gece geçirirsiniz.

  4. Partnerinizin isteklerini düşünün: Seks hayatınıza renk katmak istiyorsanız partnerinizi memnun etmek için zaman harcamalısınız.İlişki sırasında kulağına hoşuna gidecek şeyler fısıldayın.
                                   
      
                        
  5. Kendi isteklerinize yoğunlaşın: Partnerinize ne istediğinizi söylemekten çekinmeyin.İnanmayacaksınız ama sizi neyin harekete geçirdiğini bilmek karşı tarafta heyecan uyandırır.Yalnızca partnerinizi memnun etmeye çalışırsanız hata yaparsınız,cinselliğin karşılıklı mutluluğa dayandığını unutmayın.                   

                      
  6. Yeni bir yer deneyin: Ortam değişikliği yaparak seks hayatınıza renk katabilirsiniz.Bir otel odası tutun,arabada deneyin,akla hiç gelmeyecek ya da heyecan uyandıracak yerlerde  yaşanan seks deneyimleri sizi zevkin doruklarına ulaştırabilir.

  7. Duygularınızı saklamayın:Duygularınızı dışa vurmaktan asla çekinmeyin hatta bu konuda kendinizi son derece özgür hissedin.Nasıl hissettiğinizi dile getirin ve hoşunuza giden şeyler yapmaya özen gösterin.
                              

                    
  8. Konuşmadan harekete geçin: Beklenmedik bir anda partnerinizi birlikte olmaya sürükleyin.Sessizlik çoğu zaman heyecan vericidir.

  9. Erotik filmler ya da buz işinize yarayabilir:Yeni ve farklı şeyler mi denemek istiyorsunuz? İlişkiniz mükemmelse bile yeni şeyler denemek onun daha da değerli olmasını sağlayacaktır.Erotik filmler,buz,göz ya da el bağı...İsterseniz yalnızca hayalinizdeki fanteziyi partnerinize anlatabilirsiniz bu da oldukça önemli etkilere sahiptir.Unutmayın önemli olan yaratıcı olmak.

                         
  10. Her farklılık önemlidir: Seksten aldığınız zevki arttırmak istiyorsanız yeni pozisyonlar denemelisiniz.Sevdiğiniz ve alışkın olduğunuz pozisyonları uygulamaya devam edebilirsiniz ancak daha önce hiç denemediğiniz yeni pozisyonları da denemekten çekinmeyin.Rutin pozisyonların yerine geçen enteresan pozisyonların sizi nasıl etkilediğini gördüğünüzde çok şaşıracaksınız!..


2 Ağustos 2013 Cuma

Vajinismus

Vajinismus Nedir?

  Vajinismus , vajina girişindeki kasların istemsiz şekilde anlık kasılması olarak tanımlanabilir.Bu kaslardaki istemsiz kasılmalar cinsel birleşmenin acılı veya imkansız olarak algılanmasına sebep olur.Bu vajina refleksi,cinsel ilişki sırasında olabilidiği gibi tamponla,doktor muayenesinde  veya kişinin parmağı ile bile olabilir.Ortaya çıkan istemsiz kasılma vajina girişini kapatarak cinsel birleşmenin gerçekleşmesini imkansız hale getirir.Birleşmeye devam edilmesi halinde büyük bir acı ve ağrıya sebebiyet verir.Olayın sona ermesi ile kaslar gevşeyerek normal durumlarına geri dönerler.
  

Vajinismus Çeşitleri:

  Kadınlarda vajinismus farklı şekillerde görülebilir; bazıları yalnızca ilişki esnasında görülür fakat doktor muayenesin ve tampon kullanımında sorun yaratmazlar.Bazıları her türlü girişi engeller.Bazıları ise kısmi olarak penisin girişine izin verseler bile ilişki çok ağrılı şekilde gerçekleşir.
  
  Vajina çevresindeki pelvik kaslar (pubik kaslar) olarak adlandırılan kaslar düz kas gruplarıdır ve refleks olarak çalışırlar.Vajinismus'a neden olan kasılma bu kaslardadır,istem dışı çalışırlar ve asla kadının kontrolünde değildir.Tıbbi literatürde iki tür vajinismustan söz edilir:


  • Primer Vajinismus: Kadının ilk cinsel deneyiminde ortaya çıkar.
  • Sekonder Vajinismus: Daha önce cinsel ilişki yaşayabiliyorken çeşitli sebeplerle bu yetisini kaybetmesi olarak tanımlanabilir.

Vajinismus Nedenleri ve Belirtileri:

  Vajinismusun nedeni istisnai durumlar hariç %99 psikolojik kaygı ve endişedir.Birleşme ya da muayene sırasında ortaya çıkan tepkiler:Titreme , terleme , idrar gelmesi hissi , bulantı , huzursuzluk , bacakları kapama , karın ağrısı , vücudu kasma , gaz kaçırma , karşısındakini itme , ağlama , yalvarma , çığlık atma vb. Tabi ki herkes aynı tepkileri göstermez ancak en azından bu tepkilerden biri ya da bir kaçı görülebilir.
  

Vajinismus Tedavisi: 

  Vajinismus tedavisi olmayan bir hastalık değildir.%100 tedavisi olan zihinsel bir durumdur fakat evde kendi kendine tedavi edilebilecek kadar basit bir durum asla değildir.Tedavi süreci, bir uzman eşliğinde yüz yüze görüşülerek geliştirilen ve kişiselleştirilen bir süreçtir.En ideal olanı hastanın tedaviyi kabul edip doktordan randevu almasıdır.Bu şekilde tedavinin olumlu yanıt verme ihtimali oldukça yükselir.Hasta tedavi sonucunda normal bir cinsel yaşama sahip olacağını bilip bunun için çaba göstermeye hazır olmalıdır.